29 жовтня 2022

Завершився основий етап міжнародного дослідження PISA-2022

Із 3 по 26 жовтня в Україні тривав один із найважливіших етапів основного етапу міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022 – збирання даних у закладах освіти, які потрапили до вибірки учасників.

Упродовж цього періоду понад 3500 учнів / студентів зі 177 закладів освіти України пройшли тестування з трьох ключових галузей дослідження (математики, читання, природничо-наукових дисциплін) та інноваційної для циклу 2022 року галузі – креативного мислення, а також заповнили анкети, зокрема щодо володіння інформаційно-комунікаційними навичками. Учасниками дослідження стали також близько 170 учнів/студентів з 7 закладів освіти Тернопільської області.

Нагадаємо, що збирання даних у межах основного етапу PISA-2022 мало відбутися ще у квітні-травні цього року, однак через широкомасштабне вторгнення росії плани щодо проведення PISA змінилися: збирання даних у закладах освіти України було відтерміновано до жовтня цього року.

Щиро дякуємо безпосереднім учасникам тестування – 15-річним учням та студентам. Адже часто їм доводилося працювати над завданнями PISA аж зовсім не в комфортних умовах, а перериваючи свою роботу, щоб спуститися в укриття, коли оголошували повітряні тривоги.

Дякуємо керівникам та педагогічним працівникам закладів освіти, які докладали всіх зусиль, щоб створити безпечні умови для проведення дослідження.

 А ще дякуємо  батькам учнів / студентів-учасників основного етапу PISA, які давали згоду на участь своїх дітей у дослідженні в очному режимі. Ми щиро вдячні вам за вашу небайдужість і підтримку.


Дослідження триває. Наступний етап – це обробка й узагальнення зібраних під час тестування та анкетування учнів / студентів даних, зокрема введення в систему відповідей учнів / студентів на відкриті питання анкет, а також перевірка (кодування) відповідей на тестові завдання, які передбачали надання відкритої відповіді.

Міжнародний звіт за підсумками оброблення й складного багатоетапного аналізу цих даних з’явиться лише через рік – аж у грудні 2023 року. Сподіваємося, що всі дані, які були зібрані Україною в таких неймовірно складних умовах у 2022 році, будуть ураховані в цьому звіті й ми отримаємо надзвичайно цінну інформацію про стан нашої базової середньої освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар