16 вересня 2022

Наказ МОН України "Про проведення в закладах освіти України основного етапу міжнародного дослідження PISA-2022"

Упродовж 3–23 жовтня 2022 року Україна візьме участь в основному етапі міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022. Відповідний наказ №816 від 15 вересня 2022 року виданий Міністерством освіти і науки України.

Провідною галуззю циклу PISA-2022 буде математика, а додатковою інноваційною – креативне мислення. Для України цей цикл буде особливим ще й з огляду на те, що ми вперше проводитимемо масштабне порівняльне дослідження в комп’ютерному форматі.

До вибірки увійшли ті заклади освіти, які визначила міжнародна агенція Westat. Результати PISA-2022 буде презентовано  світовій спільноті в грудні 2023 року. PISA –  унікальний проєкт, що дає змогу оцінити компетентності 15-річних учнів/студентів, які закінчують навчання в основній школі, із читання, математики та природничо-наукових дисциплін. Ці компетентності прямо не пов’язані з оволодінням шкільною програмою, водночас рівень їх сформованості засвідчує здатність учнів/студентів успішно навчатися й бути конкурентоздатними в сучасному інноваційному суспільстві – генерувати нові ідеї, розвивати власну систему знань, застосовувати її для вирішення актуальних, особистісно й суспільно значущих проблем.

Немає коментарів:

Дописати коментар