14 серпня 2024

Основну та додаткову сесії вступних випробувань-2024 завершено!

На Тернопільщині завершено черговий цикл вступних випробувань, які організовуються за технологіями зовнішнього оцінювання: НМТ-2024, ЄВІ/ЄФВВ-2024. Цей рік став третім, коли вступні тестування відбувалися у формі масового комп’ютерного оцінювання. Набутий у попередні роки досвід допоміг ретельніше підготуватися, однак аж ніяк не гарантував можливості передбачити всі потенційні труднощі, особливо форс-мажорного характеру. Особливістю НМТ-2024 було посилення контролю за процедурами проведення тестування та дотриманням учасниками академічної доброчесності (відеоспостереження в аудиторіях, використання металодетекторів, встановлення програм блокування на робочі комп’ютери учасників).

Вступники на бакалаврський (магістерський – для медицини) рівень вищої освіти складали національний мультипредметний тест, який містив чотири блоки завдань, три з яких – обов’язкові, а четвертий – на вибір. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова, математика, історія України, на вибір – українська література, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, географія, хімія та фізика.

Основна сесія національного мультипредметного тесту тривала з 18 травня до 21 червня 2024 року. В Тернопільській області створено та задіяно: 10 територій тестування (м. Кременець, м. Бережани, м. Збараж, м. Теребовля, м. Тернопіль, м. Борщів, м. Бучач, смт. Гусятин, м. Заліщики, м. Чортків), 27 ТЕЦ, 86 аудиторій, 1273  одиниці комп’ютерної техніки, в.ч. 1072 – для учасників, 113 – для персоналу, 88 – резерв.

Під час основної сесії відбулося 232 тестування. Для участі в НМТ на території Тернопільської області зареєструвалося 9036 учасників, в пункти тестування з’явилися 8298 учасників (92% від загальної кількості зареєстрованих).

Під час додаткової сесії НМТ (16-18 липня) у тринадцяти тимчасових екзаменаційних центрах відбулося 23 тестування (одне з яких – у ТЕЦ, створеному на базі установи виконання покарань). На додаткову сесію зареєструвалися 799 осіб, взяли участь – 543 особи (68%).

З 24 червня до 12 липня 2024 року (основна сесія) вступники на навчання в магістратурі/ аспірантурі мали змогу пройти тестування в межах єдиного вступного іспиту (ЄВІ), а вступники на ряд магістерських програм додатково складали  єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). Для проведення іспитів у Тернопільській області було створено 19 тимчасових екзаменаційних центрів, в яких відбулося 222 тестування ЄВІ і 97 тестувань ЄФВВ.

Для складання ЄВІ зареєструвалося 7825 учасників, взяли участь 6214 осіб (79,4% від загальної кількості зареєстрованих). Для складання ЄФВВ зареєструвалося 3518 учасників, взяли участь 2662 особи (75,7% від загальної кількості зареєстрованих).

Під час додаткової сесії (31 липня –14 серпня) у шести тимчасових екзаменаційних центрах відбулося 14 тестувань ЄВІ, у п’яти ТЕЦ – 8 тестувань ЄФВВ. Єдиний вступний іспит складали 308 осіб із 506 зареєстрованих (61%), єдине фахове вступне випробування –  100 із 191 зареєстрованого учасника (52,4%).

Вітаємо всіх учасників, які успішно пройшли вступні випробування і отримали достойні результати. Сподіваємося, що кожен вступить на омріяну спеціальність/магістерську програму, щиро бажаємо подальших успіхів у навчанні.

Успіх освітніх оцінювань-2024 залежав від самовідданої праці персоналу тимчасових екзаменаційних центрів – відповідальних за ТЕЦ, помічників, старших інструкторів, інструкторів, чергових, допомоги керівників органів місцевого самоврядування, медиків, працівників поліції. Дякуємо кожному, хто був поруч у цей надскладний час. Зичимо міцного здоров’я, домашнього затишку та добробуту, упевненості у своїх силах, професійної реалізації під мирним українським небом! Разом ми здолаємо всі перешкоди й побудуємо країну, якою будемо пишатися! Дякуємо нашим захисникам і захисницям за те, що ми продовжуємо жити, мріяти, працювати! Ми обов’язково переможемо!

Слава Україні! 

Немає коментарів:

Дописати коментар