22 квітня 2024

Триває моніторинг якості початкової освіти

В Україні з 16 квітня до 17 травня 2024 року проводиться основний етап третього циклу загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти (ЗЗМЯПО-2024).

До вибірки увійшли 408 закладів загальної середньої освіти України, серед них є 16 закладів загальної середньої освіти Тернопільської області.

Близько 320 четвертокласників нашої області виконують тестові завдання із читання, математики та природничо-наукових дисциплін (курс «Я досліджую світ»), а також відповідають на запитання анкети. Окремий учень / окрема учениця виконує завдання лише з якогось одного предмета.

Отримані за підсумками ЗЗМЯПО результати дадуть змогу визначити рівень сформованості читацької, математичної та природничо-наукової компетентностей учнівства, яке завершує здобуття початкової освіти, а також визначити зв’язок успішності четвертокласників і четвертокласниць із різноманітними чинниками шкільного та позашкільного середовища.

Принагідно нагадаємо, що ЗЗМЯПО є єдиним вітчизняним дослідженням, яке має об’єктивні дані щодо стану сформованості ключових компетентностей (читацької та математичної) випускників початкової школи до початку пандемії COVID-19, а також у період пандемії. Водночас проведення тестування й анкетування у 2024 році дасть змогу відстежити зміни в успішності учнівства, спричинені, зокрема, повномасштабним вторгненням, на тлі даних  попередніх двох циклів ЗЗМЯПО (2018 та 2021 років).

Дякуємо керівникам та педагогічним працівникам закладів освіти, які докладають усіх зусиль, щоб створити  умови для проведення дослідження.

ФОТОМИТІ проведення моніторингового дослідження ТУТ


Немає коментарів:

Дописати коментар