15 березня 2024

Розвиток зовнішніх освітніх оцінювань в початковій ланці школи

13 березня 2024 року відділом початкової та дошкільної освіти Тернопільського ОКІППО проведено онлайн-нараду «Формування природничої компетентності в світлі моніторингових досліджень в початковій школі». 

Участь у заході, до якого долучилися понад 140 учителів початкових класів, консультантів ЦПР ПП, взяла Людмила Онищук, методист, в.о. завідувача центру моніторингу якості освіти, ЗНО та аналітичної діяльності. Вона розповіла учасникам наради про основні тенденції формування системи зовнішніх освітніх оцінювань в початковій ланці. Зокрема, йшлося про пілотування у 2024 році державної підсумкової атестації випускників початкової школи, уніфікацію інструментарію та процедур проведення ДПА.

Людмила Онищук також ознайомила педагогів з програмою проведення у 2024 році загальнодержавного моніторингу якості початкової освіти, звернула увагу на особливостях ІІІ циклу моніторингу – визначенні рівня компетентності 4-класників із природничої освітньої галузі. Методист детально проаналізувала окремі запитання анкет, тестові завдання з якими працювали учасники дослідження у І та ІІ циклах моніторингу.

Немає коментарів:

Дописати коментар