28 червня 2023

На Тернопільщині завершилася основна сесія НМТ-2023!

Цьогоріч, як і в минулому році, через воєнні дії в Україні для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістерства з медичних та ветеринарних спеціальностей) використовуються результати національного мультипредметного тесту (НМТ).

Відповідно до Календарного плану організації та проведення у 2023 році національного мультипредметного тесту основна сесія тривала з 05 до 23 червня. Випускники  складали два обов'язкових предмети – українську мову та математику, а ось третій – на вибір. У фаворитах була історія України та англійська мова. Найменш популярними  – фізика, хімія, німецька, іспанська мови.

На Тернопільщині для участі у тестуванні зареєструвалися 8952 особи. 497 зареєстрованих не з’явилися на пунктах тестування. Показник присутності високий  –  94,4%.  Було створено 20 тимчасових екзаменаційних центрів у 10 населених пунктах області.

 Інформаційний та організаційно-методичний супровід НМТ-2023 на Тернопільщині здійснювали працівники Тернопільського ОКІППО та відповідальні особи за проведення НМТ в округах тестування. До організації та проведення НМТ  було підготовлено понад 160 осіб (відповідальні за тимчасові екзаменаційні центри, помічники відповідальних за тимчасові екзаменаційні центри, старші інструктори, інструктори, чергові).

З 28 червня  учасники основних сесій національного мультипредметного тесту (НМТ) можуть дізнатися свої результати, які розміщено в персональних кабінетах.

Дякуємо усім причетним до організації та проведення національного мультипредметного тесту в Тернопільській області! 

Немає коментарів:

Дописати коментар