09 грудня 2022

Сертифікація педагогічних працівників 2022 року завершена

01 грудня 2022 року відбулося засідання комісії Державної служби якості освіти України для визначення порогового балу — кількості балів, мінімально достатньої для видачі сертифіката за результатами третього етапу сертифікації педагогічних працівників.  Таким чином підведено підсумки сертифікації 2022 року. В Україні 1171 учитель початкових класів успішно пройшов сертифікацію, набравши 122 і більше балів за результатами вивчення практичного досвіду роботи. На Тернопільщині сертифіковано 46 вчителів початкових класів.

7 грудня 2022 року в кабінетах учасників сертифікації (вкладка «Сертифікат») на сайті Українського центру оцінювання якості освіти розміщено сертифікати про успішне проходження сертифікації педагогічних працівників. Підтвердженням видачі сертифіката є наявність відповідної інформації в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО),  яку УЦОЯО 8 грудня 2022 року передав до ЄДЕБО.

Відповідно до частини п’ятої статті 61 Закону України «Про освіту» педагогічний працівник, який пройшов сертифікацію, має отримувати щомісячну доплату в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката. Успішне проходження сертифікації також може бути зараховано як проходження чергової (позачергової) атестації.

Немає коментарів:

Дописати коментар