19 серпня 2022

Проведено основну сесію вступних іспитів до магістратури

Як і ЗНО, через воєнні дії в Україні традиційні вступні випробування до магістратури (ЄВІ/ЄФВВ) скасовано. 

Натомість майбутні магістри у 2022 році складають магістерський комплексний тест (МКТ) для вступу за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» і магістерський тест навчальної компетентності (МТНК) для вступу за спеціальностями галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» (крім спеціальності 293 «Міжнародне право»).

МКТ, МТНК – комп’ютерні онлайн-тести, що відбуваються в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах (як і НМТ), створених у населених пунктах України (за погодженням з органами державної влади), а також у деяких країнах Європи.

МКТ міститить два блоки завдань:  іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська за вибором вступника) та право. Тестові завдання з іноземних мов МКТ укладені відповідно до Програми ЄВІ, тестові завдання з права укладені відповідно до Програми предметного тесту з права та міжнародного права. 

МТНК міститить завдання, спрямовані на визначення загальної навчальної компетентності вступника. Їх уклали відповідно до Програми ТЗНК.

В Тернопільській області для проведення МКТ та МТНК було створено десять тимчасових екзаменаційних центрів. Для участі в тестуванні було зареєстровано: в МКТ – 277 учасників; в МТНК – 1214 учасників. Тестування відбувалося відповідно до затвердженого МОН України графіку з 10 до 17 серпня 2022 року. Всього в області проведено 4 сесії, 6 тестувань. Взяли участь в складанні МКТ 231 особа, що становить 83,4% від загальної кількості зареєстрованих; в МТНК – 932 особи (76,8%).

Ті особи, хто не мали змоги прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, зможуть пройти тестування під час додаткової  (7-10 вересня) або спеціальної (29 вересня-3 жовтня) сесій.

Інформаційний та організаційно-методичний супровід МКТ/МТНК-2022 на Тернопільщині здійснювали працівники Тернопільського ОКІППО, педагогічні та науково-педагогічні працівники закладів освіти м.Тернополя.

Немає коментарів:

Дописати коментар