26 квітня 2021

Триває моніторинг якості початкової освіти

В Україні триває ІІ цикл загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти «Стан сформованості читацької та математичної компетентностей випускників початкової школи». Упродовж трьох уроків четвертокласники виконують тестові завдання з читання або математики, дають відповіді на питання анкет, що стосуються предмета тестування.

Дані, отримані за підсумками моніторингу, дадуть можливість визначити рівень сформованості читацької та математичної компетентностей у випускників початкової школи, які вчилися за старим Державним стандартом початкової освіти й старими навчальними програмами. Ця інформація в наступних циклах дослідження буде використана для порівняльного аналізу показників, визначення тенденцій і змін, що матимуть місце в результаті запровадження нового Державного стандарту та нових програм, прийнятих на його основі. Крім того, дані тестування будуть використані для з’ясування залежності результатів навчання в початковій школі від соціально-економічних факторів, інформація про які збиратиметься під час анкетування.

На Тернопільщині моніторинг початкової освіти стартував 13 квітня. У вибірку потрапив 21 заклад загальної середньої освіти області (400 четвертокласників). Проведення дослідження забезпечують працівники Тернопільського ОКІППО, місцевих органів управління освітою, центрів професійного розвитку педагогічних працівників, вчителі ЗЗСО області.

Більше інформації про моніторинг якості початкової освіти можна отримати на сайті УЦОЯО.

Із демоверсіями тестових зошитів можна ознайомитися за покликанням: МАТЕМАТИКА ЧИТАННЯ 

ФОТОРЕПОРТАЖ ІЗ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ-УЧАСНИКІВ ДОСЛІДЖЕННЯ


1 коментар:

  1. Випускники початкової школи Івано-Пустенського ЗЗСО взяли участь в моніторингу якості початкової освіти щодо сформованості читацької компетентності.
    Висловлюємо слова вдячності представниці ТОКІППО п.Ользі Олійник та інструктору п.Олесі Поважній за педагогічний такт,академічну доброчесність,створення позитивного мікроклімату для учнів.
    Слова подяки хочу сказати і вчительці Нусь О.С. за те,що сформувала в учнів і математичні, і читацькі компетентності ,забезпечила базові знання з усіх навчальних предметів,підготувала випускників ,щоб їм легше пройшов адаптаційний період в 5 класі.
    Здоров'я усім нам,витримки та нових успіхів !!!!

    ВідповістиВидалити