18 вересня 2024

Вчителі історії-учасники сертифікації склали незалежне тестування

14 вересня 2024 року в Україні проведено перший етап сертифікації — незалежне тестування фахових знань і вмінь — учителів історії та громадянських дисциплін.

У Тернопільській області  участь у сертифікації взяли 18 учителів (із 19 зареєстрованих). Пункт тестування був створений на базі Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №16 ім. В. Левицького. Роботу пункту тестування забезпечували  методисти Тернопільського ОКІППО, педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти м. Тернополя.

Тест, над яким працювали учителів історії та громадянських дисциплін, містив 90 завдань чотирьох форм: з вибором однієї правильної відповіді (79 завдань), на встановлення відповідності («логічні пари») (4 завдання), на встановлення правильної послідовності (3 завдання) та з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих варіантів відповіді (4 завдання). На виконання всіх завдань було відведено 180 хвилин.

Учителів, які успішно пройдуть незалежне тестування фахових знань і вмінь, буде  допущено до наступного етапу сертифікації.

16 вересня, на сайті Українського центру оцінювання якості освіти розміщено тестовий зошит, з яким працювали вчителі історії та громадянських дисциплін, і правильні відповіді.

17 та 18 вересня в прямих етерах на YouTube-каналі Українського центру оцінювання якості освіти фахівці відділу сертифікації прокоментують правильні відповіді до тестових завдань. 

Немає коментарів:

Дописати коментар