11 березня 2024

Відбувся І етап сертифікації педагогічних працівників

9 березня 2024 року в Україні було проведено перший етап сертифікації - незалежне тестування фахових знань та вмінь вчителів початкових класів, учителів математики та української мови і літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти. Метою сертифікації є виявлення та стимулювання педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

У Тернопільській області  участь у сертифікації взяли 46 учителів початкових класів, 16 учителів математики та 16 учителів української мови та літератури.  Пункт тестування був створений на базі Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №16 ім. В. Левицького. Роботу пункту тестування забезпечували науково-педагогічні, педагогічні працівники Тернопільського ОКІППО та учителі закладів загальної середньої освіти м. Тернополя.

Нагадаємо, зміст тестів незалежного тестування в межах сертифікації визначений відповідними програмами.  Тести укладено українською мовою. Вони містять по 90 завдань для вчителів початкової школи, учителів української мови і літератури та 75 завдань для вчителів математики. На виконання всіх завдань було відведено 180 хвилин. Правильні відповіді до завдань тестів незалежного тестування буде розміщено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти до 12 березня.

До кожного наступного етапу сертифікації допускатимуть тих учасників, які успішно пройдуть попередній. Зазначимо, що педагогічні працівники беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі. Педагогічним працівникам, які успішно пройшли сертифікацію, встановлюється щомісячна доплата в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати). Також, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової (позачергової) атестації педагогічним працівником з присвоєнням йому наступної категорії педагогічного працівника або підтвердженням наявної вищої категорії. 

Немає коментарів:

Дописати коментар