25 жовтня 2023

Проведення пілотного етапу ІІІ циклу моніторингового дослідження якості початкової освіти

В Україні проводиться пілотний етап третього циклу загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти (ЗЗМЯПО-2024).

З 09 до 31 жовтня 2023 року Український та  регіональні центри оцінювання якості освіти проводять апробування напрацьованих фахівцями когнітивних (тести) і контекстних (анкети) інструментів для оцінювання рівня сформованості природничо-наукової компетентності випускників початкової школи у зв’язку з різноманітними чинниками шкільного та позашкільного середовища, а також відпрацювання процедур тестування й анкетування безпосередньо в закладах освіти.

В Тернопільській області учасниками дослідження стали 237 учнів  з п’яти  закладів загальної середньої освіти Тернопільської області. Це п’ятикласники Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов, Тернопільського класичного ліцею, Почапинського ліцею Підгороднянської сільської ради та комунальних закладів  Великоберезовицький ліцей і Острівський ліцей Великоберезовицької селищної ради. 

Дякуємо керівникам та педагогічним працівникам закладів освіти, які докладали всіх зусиль, щоб створити  умови для проведення дослідження. 

Нагадаємо, що основний етап третього циклу ЗЗМЯПО буде проведено навесні 2024 року. Завдяки проведеному цьогоріч пілотуванню випускникам початкової школи в межах адміністрування основного етапу буде запропоновано пройти тестування з трьох галузей: читання, математики та природничо-наукових дисциплін, а отже, нарешті моніторингом буде охоплено всі три галузі, які вважають ключовими. 


Фотоальбом проведення моніторингового дослідження ТУТ👇


Немає коментарів:

Дописати коментар