11 вересня 2023

Проведено незалежне тестування фахових знань та умінь учасників сертифікації

9 вересня 2023 року в Україні було проведено перший етап сертифікації - незалежне тестування фахових знань та вмінь вчителів математики та української мови і літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти. В пункти тестування прийшли ті педагоги, хто хотів в перших рядах скористатися можливістю зробити крок до нових вершин у професійній діяльності, до нової якості педагогічної майстерності - амбітні, впевнені у собі вчителі.

У Тернопільській області для участі у сертифікації зареєструвалися 17 учителів української мови та літератури. У пункт тестування, створений на базі Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №16 ім. В. Левицького, з’явилися 16 осіб (94%). Явка вчителів математичної освітньої галузі – 100% (16 осіб). Роботу пункту тестування забезпечували педагогічні працівники Тернопільського ОКІППО та закладів загальної середньої освіти м. Тернополя.

Тестування фахових знань та вмінь тривало 180 хвилин. Тест для вчителів мовно-літературної освітньої галузі містить 90 завдань двох форм: з вибором однієї правильної відповіді (82 завдання) та на встановлення відповідності (8 завдань). Максимальна кількість балів, яку може набрати учасник / учасниця, правильно виконавши всі завдання тесту, – 114. Пороговий бал становить 69 тестових балів.

Тест для вчителів математичної освітньої галузі містить 90 завдань трьох форм: з вибором однієї правильної відповіді (75 завдань), на встановлення відповідності (5 завдань) та відкритої форми з короткою відповіддю (10 завдань). Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційного тесту, – 110. Для подолання порогу необхідно набрати 66 тестових балів.

Участь у наступному етапі сертифікації - самооцінювання власної педагогічної майстерності – візьмуть ті учасники, які за підсумками проходження незалежного тестування наберуть не менше ніж 60 % від максимальної кількості тестових балів.

Зазначимо, що педагогічні працівники беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі. Педагогічним працівникам, які успішно пройшли сертифікацію, встановлюється щомісячна доплата в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати). Також, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової (позачергової) атестації педагогічним працівником з присвоєнням йому наступної категорії педагогічного працівника або підтвердженням наявної вищої категорії.


Немає коментарів:

Дописати коментар