10 серпня 2022

Основна сесія НМТ-2022 завершена!

Через воєнні дії в Україні цьогоріч скасовано проведення традиційних вступних випробувань до закладів вищої освіти. Для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістерства з медичних та ветеринарних спеціальностей) використовуються результати національного мультипредметного тесту (НМТ). 

Загальна кількість завдань мультипредметного тесту – 60, на виконання яких було відведено  120 хвилин. Випробування  містило три блоки завдань: з української мови, математики, історії України. 

Завдання НМТ відповідали змісту програм ЗНО з навчальних предметів і були аналогічними до використовуваних у ЗНО. Зазначимо, що завдань з відкритою формою відповіді, наприклад написання власного висловлення, в НМТ не було.

Завдання були оцінені відповідно до схеми нарахування балів, подібної до тієї, що використовується в ЗНО. За виконання кожної складової тесту учасник після завершення тестування отримав окремий результат. Пізніше результат кожного блоку було переведено в шкалу 100-200 балів.

Основна сесія НМТ в Україні тривала з 18 липня до 10 серпня. В одинадцяти округах тестування Тернопільської області  на базі закладів загальної середньої освіти та вищої освіти було створено 22 пункти проведення національного мультипредметного тесту.

Загалом було проведено 10 сесій, 20 тестувань.

Для складання національного мультипредметного тесту за курс загальної середньої освіти зареєструвалися 6159 учасників.

Переважна більшість учасників НМТ брала участь в основній сесії тестування, а ті, хто не мали змоги прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, зможуть пройти тестування під час додаткової або спеціальної. 

Інформаційний та організаційно-методичний супровід НМТ-2022 на Тернопільщині здійснювали працівники Тернопільського ОКІППО та відповідальні особи за проведення ЗНО в округах тестування. До організації та проведення НМТ  було підготовлено понад 130 осіб (відповідальні за тимчасові екзаменаційні центри, помічники відповідальних за тимчасові екзаменаційні центри, старші інструктори).

 

Дякуємо усім причетним до організації та проведення національного мультипредметного тесту в Тернопільській області!

Немає коментарів:

Дописати коментар