01 серпня 2021

Ставлення суспільства до ЗНО: результати опитування

19 липня 2021 року Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології провели опитування щодо оцінювання громадянами України якості освіти в України.

Значної уваги автори звіту приділили питанням ЗНО. Так, результати опитування свідчать, що 71% українців тією чи іншою мірою підтримують вступ до закладів вищої освіти за результатами ЗНО. 74% респондентів погодилися, що ЗНО сприяє рівності учасників на етапі вступу, а 58% дотримуються думки, що ЗНО зменшує рівень корупції на етапі вступу.

Варто зазначити, що опитування проводилося з 1 до 7 червня 2021 року, коли значна кількість респондентів з острахом ставилася до спроможності держави в безпечних умовах провести ЗНО. Водночас практика показала, що завдяки злагодженим діям Українського й регіональних центрів оцінювання якості освіти, департаментів освіти, педагогів й учасників ЗНО ми зуміли виконати всі завдання, пов’язані із проведенням оцінювання в безпечних умовах, створити передумови для здійснення вступної кампанії. 

Детальніше із результатами дослідження можна ознайомитися за посиланням. 

Немає коментарів:

Дописати коментар