18 червня 2021

ЗНО-2021 завершено!

15 червня тестуванням із географії завершилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року. В п’ятнадцяти округах тестування Тернопільської області  на базі закладів загальної середньої освіти було створено 49 пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання, 3 пункти перевірки відкритої частини сертифікаційних робіт. Загалом було проведено 185 тестувань.

 На обов’язкові для складання державної підсумкової атестації за курс загальної середньої освіти предмети зареєструвалася така кількість учасників: українська мова і література – 7513 осіб, українська мова – 3256 осіб, математика – 8493 особи, математика (завдання рівня стандарту) – 2029 осіб, історія України – 9238 осіб, англійська мова – 3233 особи. Значна кількість учасників вибрала також географію (6443 зареєстрованих), біологію (2962 зареєстрованих). Менше учасників обрали тестування з фізики (689 осіб), хімії (361 особа), іспанської, німецької, французької мов (разом 74 особи).

Нагадаємо, цьогоріч Верховною Радою України було ухвалено закон про звільнення здобувачів повної загальної середньої освіти 2021 року від обов’язкового проходження ДПА у формі ЗНО. Ймовірно, необов’язковість ДПА зумовила наявність значної кількості учасників, які не з’явилися для проходження оцінювання (Детальніше – у таблиці).

Інформаційно-роз’яснювальний та організаційно-методичний супровід ЗНО-2021 на Тернопільщині здійснювали працівники Тернопільського ОКІППО та відповідальні особи за проведення ЗНО в округах тестування. До організації та проведення ЗНО  було підготовлено понад 2700 осіб (відповідальні за пункти проведення тестування, помічники відповідальних за пункти проведення тестування, уповноважені особи УЦОЯО, старші інструктори, інструктори, чергові, відповідальні за пункти перевірки, старші екзаменатори, екзаменатори, експерти).

В кожному пункті тестування чергували медичні працівники. Охорону громадського порядку забезпечували працівники поліції охорони.

Дякуємо усім причетним до організації та проведення ЗНО в Тернопільській області! Міцного усім здоров’я! Нехай літній відпочинок принесе масу позитивних емоцій та подарує неймовірний заряд бадьорості і життєвої енергії! 

Немає коментарів:

Дописати коментар