13 березня 2019

Спочатку насправді таки було Слово,
Що Бог написав як Найперший Поет.
Богдан Томенчук. Жінка з одного вірша

12 березня 2019 року у Тернопільській Українській гімназії імені І. Франка з ініціативи начальника управління освіти та науки Тернопільської ОДА Ольги Хоми та заступника директора з питань зовнішнього оцінювання і моніторингу якості освіти Тернопільського ОКІППО Юрія Шайнюка відбулася презентація восьмої поетичної збірки Богдана Томенчука «Жінка з одного вірша».
Богдан Михайлович Томенчук –  митець, творчість якого є головною рушійною силою поетичного руху сучасності, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, публіцист, лауреат двох літературних премій: імені В'ячеслава Чорновола та премії імені Івана Франка, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня.
Відверта розмова автора та читача відбувалася у щирій та невимушеній атмосфері. Поет глибоко переконаний, що саме Слово має магічну силу, тому і є найкращою зброєю проти неправди та фальші, які, на жаль, притаманні сучасному суспільству. Кожен присутній мав можливість відчути і зрозуміти по-своєму "Жінку з одного вірша"...
Про визначний вплив творчості Богдана Томенчука на розвиток сучасної української літератури розповіла Марія Нова, заслужений вчитель України, заступник директора з навчально-методичної роботи Тернопільської Української гімназії імені І. Франка.
З музичним дарунком для поета та гостей заходу виступила гімназистка Анастасія Михальчук.
На заході була присутня дружина Богдана Михайловича – вірна муза поета, чарівна жінка, людина виняткової життєвої мудрості та високого професіоналізму Софія Петрівна Томенчук.
Ведучими цього чудового свята українського поетичного слова були Юрій Шайнюк та Ірина Рудник. 

ФОТОАЛЬБОМ  


Немає коментарів:

Дописати коментар