25 червня 2019

Інструктивно-методична нарада щодо особливостей проведення вступних випробувань

24 червня 2019 року в Тернопільському ОКІППО відбулася інструктивно-методична нарада за участі представника Івано-Франківського РЦОЯО щодо особливостей проведення вступних випробувань, що проводяться з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання для вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти.
Учасниками наради були залучені до проведення вступних випробувань уповноважені особи Українського центру оцінювання якості освіти, відповідальні за пункти тестування, помічники відповідальних за пункти тестування.
Заступник директора Тернопільського ОКІППО Шайнюк Юрій Чеславович розпочав нараду з підведення підсумків основної сесії ЗНО-2019. Він подякував за проведену чітку, злагоджену та якісну роботу пунктів тестування, а також повідомив про 11 учасників (10 випускників системи середньої загальної освіти та один випускник минулих років) з Тернопільській області, які отримали найвищі 200 балів з предметів ЗНО. За рішенням Тернопільської обласної ради, ці особи будуть нагородженні суттєвими грошовими преміями.
Юрій Чеславович повідомив, що для проведення вступних випробувань на другий (магістерський) рівень вищої освіти у нашій області створено 7 оригінальних пунктів тестування (6 з них на базі закладів загальної середньої освіти м. Тернополя, один - на базі закладу вищої освіти).
Начальник методичного відділу Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Гарасимчук Зоряна Іванівна ознайомила присутніх з правами, обов’язками та функціями уповноважених осіб УЦОЯО, відповідальних та помічників відповідальних за пункти тестування. Учасники наради детально проаналізували відповідні технологічні карти, нестандартні ситуації, що можуть виникнути під час проведення вступних випробувань, та способи їх вирішення.

Завідувач центру моніторингу якості освіти, ЗНО та аналітичної діяльності ТОКІППО Онищук Людмила Зеновіївна звернула увагу присутніх на окремих питаннях проведення ЗНО, які потребували уточнення та роз’яснення.

Немає коментарів:

Дописати коментар