17 грудня 2018

Освітні вимірювання в контексті Нової української школи

13 грудня в Міністерстві освіти і науки України відбувся форум «Освітні вимірювання в контексті Нової української школи», учасниками якого були понад сто представників різних установ і організацій, які обговорювали стратегічні питання вибудови освітніх вимірювань в Україні. 
У межах виступу на форумі Лілія Гриневич  презентувала український переклад книги Андреаса Шляйхера, розробника і куратора дослідження Pisa, «Найкращий клас у світі: як створити систему освіти 21-го століття». Саме через це дослідження провідні країни отримують порівнювані дані про рівень знань та вміння їх застосовувати на практиці серед 15-річних учнів своїх країн.
Насиченою програмою форуму були передбачені виступи міжнародних і вітчизняних експертів у галузі освіти, серед них: Пасі Рейнікайнен, Альгірдас Забульоніс, Вадим Карандій, Роман Шиян та інші.
З основними результатами першого циклу загальнодержавного моніторингового дослідження якості початкової школи «Стан сформованості читацької та математичної компетентностей випускників початкової школи закладів загальної середньої освіти» ознайомила громадськість Тетяна Вакуленко, анонсувавши графік публікацій результатів.
У рамках форуму під час панельних дискусій обговорювалися особливості освітніх вимірювань в початковій школі, підходи до оцінювання математичної компетенції учнів. Варто зауважити, що потреба в інформуванні громадськості про напрацювання з галузі освітніх вимірювань й надалі залишається актуальною.

Немає коментарів:

Дописати коментар