27 лютого 2018

ІV заняття Школи професійної майстерності для новопризначених методистів, відповідальних за моніторинг якості освіти та зовнішнє незалежне оцінювання

23 лютого відбулося ІV заняття Школи професійної майстерності для новопризначених методистів, відповідальних за моніторинг якості освіти та зовнішнє незалежне оцінювання. Заняття пройшло цікаво: з елементами тренінгу та фестивалем доробок учасників Школи.
Роботу розпочали із з'ясування шляхів інформаційно-аналітичного забезпечення управління освітою. Заступник директора інституту з моніторингу якості освіти та ЗНО  Ю.  Ч. Шайнюк акцентував увагу на управлінському супроводі моніторингових досліджень якості освіти.
Олійник О. Й., методист центру моніторингу якості освіти, ЗНО та інформаційно-аналітичної, видавничої діяльності у презентації зосередила увагу на алгоритмі прийняття управлінських рішень щодо здійснення моніторингу та результатів їх проведення, структурувала схему організації моніторингу в освітньому процесі та етапи прийняття управлінських рішень.
Завідувач методичним кабінетом Байковецької сільської ради Н. М. Загнибіда зосередила увагу на моніторингу як механізмі опосередкованого та безпосереднього впливу на якість освіти. Вона поділилася з учасниками Школи професійної майстерності власним досвідом роботи та напрацюваннями за час роботи в об’єднаній територіальній громаді. Практика створення методичного кабінету відділом освіти Байковецької сільської ради рекомендована для використання у процесі організації методичних кабінетів територіальних громад в Україні і висвітлена на першій спеціалізованій он-лайн платформі «Кращі практики управління освітою».
Заключним акордом у роботі Школи професійної майстерності був фестиваль доробок учасників, які презентували роботу методиста з моніторингу. Між учасниками відбувся жвавий обмін думками та власним досвідом роботи в освітянських структурах об’єднаних територіальних громад.

Немає коментарів:

Дописати коментар