18 грудня 2019

Проведено онлайн-семінар на тему “Актуальні проблеми, сучасний стан системи освіти за результатами моніторингових досліджень”

17 грудня 2019 року відбувся онлайн-семінар на тему “Актуальні проблеми, сучасний стан системи освіти за результатами моніторингових досліджень”. До участі у заході запрошувалися методисти з питань моніторингу якості освіти та інші зацікавлені педагогічні працівники.
Доповідачі представили результати міжнародних, всеукраїнських та регіональних моніторингових досліджень, у яких брала участь Україна та  наша область зокрема.
Ольга Олійник, методист центру моніторингу якості освіти, ЗНО та аналітичної діяльності, ознайомила із планом імплементації моніторингових досліджень відповідно до «Стратегії розвитку освітніх оцінювань у сфері загальної середньої освіти в Україні до 2030 року».
Юрій Шайнюк, заступник директора  з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти, детально проаналізував  результати та перспективи участі України у міжнародному дослідженні PISA-2018.
Людмила Онищук, завідувач центру моніторингу якості освіти, ЗНО та аналітичної діяльності, представила результати І циклу загальнодержавного моніторингового дослідження якості початкової освіти «Стан сформованості читацької та математичної компетентностей випускників початкової школи».
Про результати регіонального дослідження «Освіта Тернопільщини в цифрах і фактах», яке три роки поспіль проводить центр моніторингу якості освіти, ЗНО та аналітичної діяльності, доповіла Ольга Олійник.

Систематично проводячи моніторингові дослідження, ми будемо знати стан справ у освіті, а отже прийматимемо рішення та запроваджуватимемо зміни. А основною метою змін є поліпшення якості освіти. 


Немає коментарів:

Дописати коментар