02 квітня 2018

Вебінар з питань організації та проведення міжнародного дослідження PISA-2018

У квітні-травні 2018 року Україна вперше візьме участь у Програмі міжнародного оцінювання учнів – PISA. Дослідження проводиться раз на три роки й спрямоване на оцінювання систем освіти в різних країнах світу на підставі тестування 15-річних учнів. Україна долучається до більш ніж 80-ти країн, що беруть участь у PISA – 2018.

З метою якісної підготовки до проведення міжнародного дослідження PISA 2 квітня 2018 року в Тернопільському ОКІППО відбувся вебінар за участю представників закладів освіти області – учасників Програми, відповідальних за пункти тестування та старших інструкторів з проведення тестування.
Регіональний координатор PISA-2018 в Тернопільській області, заступник директора Шайнюк Ю.Ч. та завідувач центру моніторингу якості освіти, ЗНО та інформаційно-аналітичної, видавничої діяльності Онищук Л.З. ознайомили учасників заходу з процедурами міжнародного оцінювання учнів в закладах освіти. Були розглянуті основні функції осіб, залучених до проведення дослідження, а також проаналізовані ключові документів, які знадобляться для організації роботи.
Наголошувалося, що усі дані, зібрані щодо PISA, зберігаються в суворій конфіденційності. Жодну особу або навчальний заклад освіти, що беруть участь у програмі тестування, не буде ідентифіковано у будь-яких опублікованих звітах.

Нагадуємо, що Програма  міжнародного оцінювання учнів – PISA має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу через вимірювання компетентностей учнів із читання, математики та природничих дисциплін, прямо не пов’язаних з оволодінням шкільними програмами. Крім того, велика увага у дослідженні PISA приділяється вивченню факторів, що впливають на успішне навчання учнів.


Детальну інформацію про PISA розміщено на офіційному сайті Програми в Україні: pisa.testportal.gov.ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар