04 грудня 2017

І засідання Школи професійної майстерності новопризначених методистів

В Україні відбувається процес децентралізації влади. Ця реформа має визначальний вплив на політичну, адміністративну, фінансову, освітню сфери, адже передбачає передачу більших повноважень, ресурсів на рівень територіальних громад.
З огляду на ці актуальні завдання, які ставить перед нами життя, центр моніторингу якості освіти, ЗНО та інформаційно-аналітичної, видавничої діяльності проводить навчання новопризначених методистів, відповідальних за моніторинг якості освіти у районах, містах та ОТГ, у Школі професійної майстерності. 30 листопада 2017 року відбулося І заняття.
Метою функціонування Школи професійної майстерності є теоретико-практична підготовка слухачів до організації та проведення моніторингових досліджень системи загальної середньої освіти та зовнішнього незалежного оцінювання на рівні району, міста, ОТГ.
“Модернізація освіти в Україні потребує отримання об’єктивної інформації щодо якості освіти, стану системи освіти, а також прогнозування її розвитку. А це можливо завдяки моніторингу якості освіти, який є шляхом до прискорення освітньої реформи,” – наголосив в.о. завідувача кафедри менеджменту і методології освіти Роман Степанович Брик. Він зосередив увагу присутніх на ролі методичної служби у світлі закону України «Про освіту» та інших чинних нормативних документів.(презентація)
 Порівняльну характеристику сутності понять “моніторинг”, “контроль”, “дослідження” здійснила в.о. завідувача центру моніторингу якості освіти, ЗНО та інформаційно-аналітичної, видавничої діяльності Людмила Зеновіївна Онищук.(презентація)
Про становлення системи моніторингу освітньої галузі в Україні, проблеми та перспективи впровадження національної системи моніторингу розповіла Олійник Ольга Йосипівна, методист центру моніторингу якості освіти, ЗНО та інформаційно-аналітичної, видавничої діяльності. (презентація)

Про становлення та розвиток зовнішнього незалежного оцінювання в області та Україні розповів заступник директора інституту з моніторингу якості освіти та ЗНО Юрій Чеславович Шайнюк. Він також ознайомив присутніх новопризначених методистів, відповідальних за моніторинг якості освіти та зовнішнє незалежне оцінювання з новими, актуальними документами щодо зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар