25 травня 2017

Відбулося пілотування PISA-2018



У 2018 році Україна вперше долучиться до Програми міжнародного оцінювання учнів – PISA.
15 травня 2017 року розпочалося проведення пілотного етапу міжнародного дослідження. До участі у підготовчому етапі залучено близько 2000 учнів і студентів з понад 40 навчальних закладів України.
24 травня 2017 року 45 студентів Кременецького педагогічного коледжу Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка взяли участь у пілотному етапі міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018. Учасники виконували завдання з читання, математики й природничих наук,  а також відповідали на запитання анкети.
У ході пілотування, проведеного працівниками Тернопільського ОКІППО за сприяння адміністрації коледжу,  було перевірено, як працюють інструменти дослідження в Україні, апробовані процедура адміністрування, технологічні схеми підготовки й проведення дослідження в навчальних закладах.
 Результати окремих учнів/студентів і навчальних закладів як пілотного, так і основного етапів дослідження є конфіденційними. Вони не будуть опубліковані, а будуть використані для оцінювання успішності учасників дослідження. Перші результати, а також міжнародний і національний звіти PISA-2018 будуть оприлюднені в грудні 2019 року, після проведення основного етапу дослідження.
Програма PISA має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу через вимірювання компетентностей учнів із читання, математики та природничих дисциплін, прямо не пов’язаних з оволодінням шкільними програмами. Крім того, велика увага у дослідженні PISA приділяється вивченню факторів, що впливають на успішне навчання учнів.
Дослідження PISA проводиться кожні три роки, починаючи з 2000 року, шляхом тестування навичок і знань 15-річних учнів. Вважається, що в більшості країн саме в цьому віці учні закінчують основну школу, і постають перед вибором професії і загалом майбутнього життєвого шляху. Однак PISA не перевіряє рівня навчальних досягнень учнів, натомість оцінює наскільки учень зможе використовувати знання й уміння, отримані в школі, за можливих життєвих труднощів і викликів.

Немає коментарів:

Дописати коментар